INDUSTRIÁL V HOLEŠOVICÍCH

Lokace: Praha Holešovice

Rok: 2019-2020

Stav: v realizaci

 

Popis:

Projekt byl výjimečný hlavně díky přístupu investora, který má cit k umění a bylo možné vyzvat ke spolupráci i designéry.

Byt má sloužit 4 členné rodině.

Zásadní změnu přinesly dispozice, kde jsme z 4+1 vytvořili 4KK s velkou centrální místností, která zde chyběla. Úprava dispozice také přinesla samostatnou pracovnu a šatnu.

Výjimečné části projektu, které stojí za vypíchnutí, jsou např.:

- pracovní místo v centrální místnosti, které bude zřídka užíváno, je schováno v knihovní stěně. Stěna má tak ucelenou podobu s multifunkčním využitím. Na tejném principu je tvořený kosmetický stolek, který je součástí komody v ložnici.

-chytré detaily, které nejsou jen ozvláštněním, ale mají svou funkci. Např. perforace dvířek v hale slouží k větrání skříně se sportovním oblečením, v kuchyni je perforace před topením a slouží tak k propouštění tepla a v obývací části slouží k otvírání skříní.

-hrajeme si zde z kruhovými výřezy, které dodávají místnostem šmrc, např. zrcadlo v koupelně.

-i vedlejší místnosti, jako je hala, si zaslouží stejnou pozornost. Hala, která plní svou klasickou úlohu, je proto koncipovaná jako galerie klobouků a láhví, ke kterým mají majitelé vztah.

-zachováváme hodnotné kusy. V bytě jsou původní interiérové dveře i se zachovalým kováním, které zde ponecháváme.

-zábavná kombinace materiálů. Kov v kontrastu s dekoračním sklem. Největší dominantou jsou posuvné dveře v centrální místnosti.

Interiér byl tvořen v industriálním stylu s elegantními detaily.